У ЗСУ сказали, чому РФ робила паузу в застосуванні іранських дронів-камікадзе - вони мають недолік

Недолік дронів-камікадзе іранського виробництва Shahed полягає у тому, що їх функціонування безпосередньо залежить від погодних умов. Ці БПЛА вразливі до низьких температур повітря, передають Патріоти України.

Про це в ефірі національного телемарафону сказала начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. Вона пояснила, що російські окупаційні війська робили паузу у застосуванні "шахедів", бо намагалися підлаштуватися під нові погодні умови в Україні.

"Випробування цих дронів проходили в дещо інших кліматичних умовах, у яких знаходиться Іран. Наші кліматичні умови певним чином відрізняються і, в тому числі, їх найбільше хвилювала аеродинаміка, імовірність зледеніння в разі перепадів температур, яка могла вплинути на польотність", – розповіла Гуменюк.

"Це перегорнута сторінка": Чалий спрогнозував, як може завершитися війна Росії з Україною

понеділок, 29 квітень 2024, 7:53

Дипломат Валерій Чалий вважає, що російсько-українська війна завершиться на умовах, які будуть досягнуті на полі бою. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Зараз і у 2022-му році Росія намагалась підірвати внутрішню си...

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...