У ЗСУ "Стінгерів" стане ще більше: Крім Естонії, американські переносні зенітно-ракетні комплекси надасть також Латвія

Міністр оборони та віцепрем'єр Латвії Артіс Пабрікс повідомив, що Латвія відправить в Україну екіпірування для солдатів, сухпайки, а також ракетні системи Stinger. Про це пан Пабрікс повідомив телеканалу "Настоящее время", зазначають Патріоти України.

За його словами, Латвія найближчим часом відправить в Україну американські переносні зенітно-ракетні комплекси Stinger, які були на озброєнні у латвійської армії, індивідуальне екіпірування для солдатів латвійського виробництва, а також сухі пайки.

"Ми отримали дозвіл від Вашингтона і надсилатимемо "Стінгери" в Україну". За його словами, у Латвії немає розбіжностей щодо того, чи варто допомагати Україні та її народу.

Також глава міноборони Латвії закликав інші країни ЄС та НАТО "допомагати Україні та підтримувати українців".

Нагадаємо, 22 грудня Артіс Пабрікс закликав Росію відвести війська від українського кордону, щоб "не дурити публіку, а поговорити про те, що Росію справді непокоїть".

20 січня президент заявив, що Латвія готова надати Україні "летальну та нелетальну продукцію".

25 січня Пабрікс жорстко розкритикував позицію Німеччини щодо російської загрози для державності України, сказавши, що вона "не відповідає сучасності" та "ганебна".

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...