У ЗСУ з'явився шанс повернути весь Донбас: Експерти розповіли про три варіанти розвитку війни

Інститут вивчення війни США вважає, що у нової фази бойових дій в Україні є три шляхи розвитку. Про це повідомляється у свіжому звіт Інституту за 13 травня, передають Патріоти України.

Росія або зважиться "приєднати" вже окуповані території, або спробує мобілізувати додаткові війська (відповідно, буде тягнути заради цього час), або РФ буде продовжувати переслідувати нездійсненні військові цілі з недостатніми ресурсами і в кінцевому підсумку зазнає краху в найближчі місяці.

При цьому мобілізація не виключає військового краху, переконані аналітики. Аналітики відзначають, що помилкове рішення Путіна вторгнутися в Україну, незважаючи на погану підготовку РФ і її звичайні військові можливості, передбачає, що Заходу не слід покладатися на тверезі російські оцінки своїх власних військових можливостей.

ЗСУ можуть бути в змозі витіснити російські війська з окупованих Донецька і Луганська або, принаймні, повернутися до долютневих кордонів "ДНР" і "ЛНР", якщо російські війська не вирішать достроково припинити наступ.

Якщо російські війська ухвалять свідоме рішення припинити наступ до того, як ЗСУ змусять їх зробити це, це рішення буде явною ознакою неминучої анексії.

Якщо російські сили не визнають, що їхня кампанія на Донбасі досягла кульмінації, російські військові в Україні можуть зіткнутися з повним крахом.

"Російські сили, найімовірніше, або вирішать припинити наступ на Донбасі і анексувати територію, яку вони наразі утримують, або зазнають військової поразки від українських сил", - йдеться у звіті. В іншому випадку Кремлю доведеться пояснювати своїй аудиторії, чому не були досягнуті заявлені цілі.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...