UAR-10: Снайпери ССО тренуються з новими українськими гвинтівками (фото, відео)

Самозарядну напівавтоматичну снайперську гвинтівку UAR-10 можна вважати аналогом американської автоматичної гвинтівки АR-10.

На Хмельниччині пройшли тренування снайперів однієї з військових частин Сил спеціальних операцій ЗС України, передають Патріоти України з посиланням на Армія Inform.

Українські снайпери відточують свою майстерність у стрільбі зі снайперського комплексу UAR-10.

«Зосереджені всі – командир, інструктори, самі хлопці. У когось за тиждень-два буде чергова ротація в район проведення операції Об’єднаних сил. Снайперські двійки готуються до нового турніру серед військових частин ССО.», – кажуть у спецслужбі.

Гвинтівка UAR-10

Збройні Сили України у переважній більшості оснащені 7,62-мм гвинтівками СВД, яка ефективно працює на відстані до 800 метрів на її заміну запропонували вітчизняну гвинтівку UAR-10.

Самозарядну напівавтоматичну снайперську гвинтівку UAR-10 можна вважати аналогом американської автоматичної гвинтівки АR-10.

Особливістю конструкції української UAR-10 є постійне з’єднання рукоятки зведення з рамою затвора (на відміну від AR-10).

Це дозволяє як витягнути застряглий набій, так і здійснити ручне досилання. Хромований зсередини ствол виготовлений із нержавіючої сталі має гарантований ресурс до 7000 пострілів.

Із зручностей також можна відзначити невеличке заглиблення на ємності для кріплення магазина з набоями з обох боків (під праву чи ліву руку) для кращого утримання пальця поза спусковим гачком.

У ній також реалізовано ще одне вдале конструктивне рішення, а саме — за рахунок автоматики на відведенні порохових газів з’явилася можливість здійснювати до 21 пострілу за хвилину.

ССО України з UAR-10

При цьому під час стрільби розсіювання від точки прицілювання становить до 3 см.

Прицільна дальність ураження — до 1200 метрів, калібр — 7,62 мм. Її вага становить 5 кг, а довжина (залежно від приклада) — від 103 до 124 см.

В 2018 році офіційно прийнята на озброєння Збройних сил України.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...