"Убитий генерал-майор РФ пішов показати своїм прикладом наляканим російським військовим, як треба воювати", - Арестович

Олексій Арестович повідомив, що з перехоплених розмов російських окупантів, відомо, що на Маріуполь ворог запускає солдатів малими групами, і вони майже всі знищуються. Про це радник голови Офісу президента розповів у інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Вони дивні люди. Малі групи можна виправдати тим, що вони бояться, що ми наводитимемо артилерію. В принципі це розумно, але малі групи стають вразливими, втім, як і великі для оборони. Якщо вбивають генерал-майора елітної 150-ої дивізії Олега Мітяєва – експериментальна дивізія з двома танковими полками, добре навченими, – то це показник", - сказав Арестович.

Він також зазначив, що Мітяєв уславився дуже жорстоким поводженням з місцевим населенням без розбору. Проте російський Генштаб все одно спрямовує вище керівництво у бій, наче б то для прикладу російським військовим, однак така тактика не спрацьовує. "Чому, власне, Мітяєв і опинився на першій лінії фронту? Він, швидше за все, пішов показати своїм прикладом, як треба воювати. Тому що його солдати відмовлялися вступати у бій. Зазвичай генерал виявляється убитим у ближньому бою лише тоді, коли він прибув особисто керувати на місці", - вважає Арестович.

Джерело: НВ

Вже утримують близько 35-40 осіб: У Вовчанську росіяни прикриваються полоненими українцями як "живим щитом" (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:42

Російські окупанти у Вовчанську беруть місцевих мешканців у полон, після чого утримують їх у підвалах, щоб використати як живий щит. Про це в етері національного телемарафону повідомив керівник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Бол...

Про мотивацію

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:26

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...