Учасників нападу на автобус з проросійськими молодиками Киви з ГО "За життя" суд заарештував без права застави

Під стінами суду зібрались активісти різних патріотичних організацій. За ними спостерігали 250 поліцейських.

29 серпня Київський райсуд Харкова призначив дев’ятьом підозрюваним у нападі на автобус на Харківщині 60 днів під вартою без права внесення застави. Ще п'ятьом запобіжний захід мають обрати 30 серпня. Про це повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко, зазначають Патріоти України.

"Протягом дня Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання прокурора і обрав міру запобіжного заходу для шістьох підозрюваних у нападі на автобус на Харківщині (всі вони мешканці Дніпропетровської області) - тримання під вартою до 25 жовтня без права внесення застави", - зазначив Дмитро Чубенко.

За його словами, ще п'ятьом підозрюваним, міру запобіжного заходу оберуть завтра, 30 серпня.

Затриманим інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 2 ст. 15, п.п. 1, 7, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство двох і більше осіб, з хуліганських мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

У поліції підкреслили, що нападники причетні до блокування на автодорозі руху мікроавтобуса, у якому перебували 20 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 29 серпня під будівлею Київського райсуду Харкова, який обирав запобіжний захід для 14 підозрюваних у нападі на автобус з активістами ГО "За життя", зібралися представників національно-патріотичних організацій. Вони тримали плакати "Свободу патріотам!". За дотриманням безпеки пильнували 250 правоохоронців. Обійшлося без інцидентів.


Зеленський заявив, що Україна зможе вступити до НАТО тільки після перемоги у війні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:57

Україна стане членом Північноатлантичного альянсу після перемоги у війні з Російською Федерацією. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на президента Володимира Зеленського під час зустрічі з офіцерами, які проходять курси професійної військової...

Особлива ставка: Сі Цзіньпін збирається вбити клин між Європою і США, - Bloomberg

вівторок, 30 квітень 2024, 15:58

Як пише Bloomberg, візит президента Китаю Сі Цзіньпіна до Франції, Сербії та Угорщини має показати, що Пекін може запропонувати ЄС набагато більше, ніж Сполучені Штати Америки, передають Патріоти України. У Міністерстві закордонних справ КНР повідомили...