Удар був вдалий: Під Бєлгородом "бавовна" згасила світло заводу, який є світовим лідером з виробництва сапфірів

Російський завод "Монокристал", який позиціонує себе як світовий лідер у виробництві сапфірів для оптоелектронної промисловості, зупинив свою роботу через знищення ще однієї підстанції у Шебекінському районі Бєлгородської області, передають Патріоти України.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков стверджує, що підстанцію знищено «через обстріл ЗСУ» і скаржиться, що терміни її відновлення невідомі. «Працювати за таких умов неможливо», - цитують його росЗМІ.

Судячи з заяв Гладкова, на заводі вже думають про перенесення виробництва до Ставрополя, де розташована головна компанія підприємства. «Але (у такому разі) ми втратимо компетенції назавжди», – нарікає білгородський губернатор.Власниками заводу «Монокристал» є «Роснано» та концерн «Енергоміра» Володимира Полякова. Понад 98% виручки підприємства – це експорт.

За інформацією з відкритих джерел, чистий прибуток підприємства за підсумками 2019 року склав 166 млн. рублів. У четвер, 27 червня, в соцмережах були опубліковані кадри густого чорного диму, що піднімається, на підстанції, через виход з ладу якої було зупинено роботу «Монокристала».

Вибори у парламент Франції: Ультраправі здобувають приголомшливий успіх. З’явилися результати екзитполу

неділя, 30 червень 2024, 23:35

У Франції завершилось голосування у першому турі парламентських виборів. За результатами екзитполу, у першому турі перемогла ультраправа партія Національне об'єднання, повідомляє Le Figаro у неділю, 30 червня. . Так, за результатами екзитполу Ifop, па...

Не приховувати, а викорінювати!

неділя, 30 червень 2024, 23:09

Чим більше влади має правитель – тим важче йому з нею розлучатися. І тим частіше виникають різні ідеї: як би щось зробити так, щоб свято влади ніколи не закінчувалося. Основним симптомом є намагання за будь-яку ціну заглушити критику. Причому так, щоб...