Удар був вдалий: У ВМС підтвердили знищення російського "Конро Трейдер" унаслідок удару по порту "Кавказ"

У Військово-морських силах України підтвердили знищення російського залізничного порома "Конро Трейдер" у порту "Кавказ" Краснодарського краю 22 серпня, заявив речник ВМС Дмитро Плетенчук в етері "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

"Ми можемо підтвердити інформацію, що цю ціль було знищено Військово-морськими силами. Цей пором є одним із важливих ланцюгів російської військової логістики для забезпечення окупаційних сил, у першу чергу, пально-мастильними матеріалами, але, окрім того, він перевозив, звісно, і озброєння. Тому це – цілком легітимна ціль. І, відповідно, це має зменшити потенціал можливості нашого ворога на тих локаціях, де вони ведуть активні бойові дії".

Плетенчук додає, що внаслідок атаки робота російського порту частково заблокована – поки уражене судно не приберуть з причалу. За його словами, інші два залізничні пороми у цьому порту не працюють: один із них – на ремонті, а інший, уражений раніше "Слов’янин", очікує на ремонт в Азовському морі.

"Пором затонув. Тобто робота цієї частини порту фактично заблокована. Тобто в них залишається ще одна платформа для завантаження на пором вагонів. Проте поромів нема. От в чому проблема. Так, недарма відразу місцеві жителі в окупованому українському Криму миттєво відреагували масовими заїздами на АЗС". Речник додав, що атаку по "Конро Трейдеру" здійснили у співпраці з іншими родами військ Сил оборони.

"Цю мерзенну історію розпочав ще Порошенко": Медведєв відреагував на заборону УПЦ МП в Україні

п’ятниця, 23 серпень 2024, 14:14

Колишній президент РФ, чинний заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв відреагував на ухвалення Верховною Радою законопроєкту про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, пов'язаних із Росією - кремлівський політик стверджує, що це ніби...

В Одесі спіймали чергового агента росіян, який фіксував наслідки атак та "зливав" локації ЗСУ (фото)

п’ятниця, 23 серпень 2024, 13:30

Правоохоронці викрили агента РФ, який "зливав" локації Сил оборони та фіксував наслідки подвійного ракетного удару по Одесі. Про це інформує Офіс Генпрокурора, передають Патріоти України. Зазначається, що житель Одеси займався розвідувально-підривною р...