Удар був вдалим: Росія призупинила поромне сполучення з Кримом після атаки ЗСУ на порт "Кавказ"

Росія призупинила поромне сполучення між Краснодарським краєм та окупованим українським Кримом. Це сталося після результативного удару Україїни по порому, завантаженому залізничними вагонами з паливом, передають Патріоти України.

Відновити сполучення російська влада обіцяє після завершення робіт з розчищення акваторії: у результаті атаки пором затонув. Про це пише Reuters.

"Росія призупинила поромне сполучення між півднем Росії та Кримом після того, як українська атака напередодні вразила судно, завантажене залізничними вагонами з паливом, повідомило в п’ятницю Міністерство транспорту Росії. Військово-морські сили України заявили в п'ятницю, що знищили пором у порту Кавказ у Краснодарському краї, одному з найбільших виходів Росії на Чорне море, який, за їх словами, використовувався для доставки палива та зброї до Криму, який Росія захопила та анексувала в України у 2014 році", – йдеться у повідомленні.

У російському мінтранспорту запевняють, що поромне сполучення запустять після завершення робіт з розчищення акваторії. У повідомленні відомства також закликали на час призупинення поромів використовувати для відправки вантажів "альтернативний наземний маршрут".

Reuters також звертає увагу на суперечності у висвітленні української атаки у російських пропагандистських ЗМІ. Так, державне інформагентство РИА Новости, посилаючись на МНС Росії, заявляло, що пожежа, спричинена ударом по порому, "практично не зачепила" інфраструктуру порту, але сам пором "наполовину затоплений".

При цьому до того представники місцевої влади заявляли про повне затоплення порому. Також голова Темрюкського району Краснодарського краю, на території якого розміщено порт "Кавказ", зазначав, що на момент удару пором був завантажений 30 залізничними вагонами з паливом. Російські джерела повідомляли про порятунок 17 людей, особу одного з врятованих на момент повідомлення не було встановлено

Нагадаємо, напередодні, 22 серпня, у порту "Кавказ" було атаковано пором із паливом: на судні після удару спалахнула масштабна пожежа, згодом воно затонуло.

Пізніше у ВМС офіційно підтвердили знищення російського порому в порту "Кавказ", а росіяни влаштували через результативну атаку українських воїнів чергову істерику.

Вже 23 серпня з'явилися супутникові знімки, що зафіксували наслідки удару ЗСУ по порту "Кавказ": на них видно, що сам пором було знищено, також могли бути пошкоджені інші судна.

На концерті Кобзона підвищений аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 27 серпня

вівторок, 27 серпень 2024, 8:07

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.08.24 орієнтовно склали:

Пекін та Київ тішаться, Москва скреготить зубами: Гарріс обходить Трампа і збільшує шанси демократів на вибори у Конгрес

вівторок, 27 серпень 2024, 7:59

Демократи цієї осені знов можуть отримати більшість в палаті представників та Сенаті. Віцепрезидентка Камала Гарріс має 55% шансів перемогти колишнього президента Дональда Трампа у президентських перегонах в США. Про це свідчать результати прогнозу Dec...