Удар для Бацьки: Європарламент закликав лідерів ЄС негайно запровадити санкції проти білоруської влади

У Європейському парламенті закликали лідерів ЄС негайно ввести санкції проти білоруської влади через насильство під час жорстокого розгону демонстрацій після виборів президента країни. Про це заявив президент Європарламенту Давид Сассолі в своєму звіті про ситуацію в Білорусі, витяги з якого опубліковано на офіційном сайті законодавчого і представницького органу ЄС, передають Патріоти України.

"Я думаю, ви всі згодні з тим, що наш обов'язок - зробити все можливе, щоб зупинити це насильство і забезпечити притягнення винних до відповідальності", - підкреслив у своїй заяві Сассолі.

Глава Європарламенту стверджує, що у нього є всі підстави побоюватися ескалації репресій і військового втручання. Він також підкреслив, що вважає своїм обов'язком всіх представників демократичних інститутів "допомагати народу Білорусі на шляху до самовизначення і проявляти рішучість у діях проти тих, хто чинить насильство".

За словами Давида Сассолі, ЄС повинен підтримати заклики народу Білорусі до швидкого проведення нових виборів і гарантувати, що акти насильства і тортур будуть розслідувані і покарані. При цьому глава Європарламенту закликав чинити тиск через всі доступні канали, щоб ув'язнені, заарештовані з 9 серпня, були звільнені, реабілітовані і отримали компенсацію, в тому числі - негайно ввести санкції.

"Санкції - важливий інструмент, доступний Європейського Союзу, і Парламент закликає Раду без зволікання використовувати їх для перевірки і покарання серйозних порушень прав людини, які мали місце. Ці санкції можуть включати заморожування активів тих, хто зловживає своєю владою і порушує основні свободи", - підкреслив він.

Все відчутніше: Удари України по російських НПЗ роблять те, чого не зробили санкції Заходу, - Foreign Affairs

середа, 8 травень 2024, 15:59

Сили України від жовтня 2023 року завдали щонайменше 20 ударів по нафтопереробних заводах на території Росії. Українські посадовці з питань безпеки наголошують – метою цих атак є припинення постачання палива російським військовим і скорочення експортни...

Російська ДРГ намагалася проникнути на Харківщину: У ОСУВ "Хортиця" розкрили подробиці

середа, 8 травень 2024, 15:47

Диверсійно-розвідувальна група ворога чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України біля села Пильна Харківської області. Втім, українські захисники вчасно виявили диверсантів, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання ...