Удар для Москви: Найбільший банк Китаю відмовився приймати юані з РФ

Найбільший банк Китаю ICBC, а також ще три кредитні організації - China Citic Bank, Industrial Bank, Bank of Taizhou та Bank of China - перестали приймати платежі з Росії в юанях. Про це пишуть "Известия" із посиланням на джерела в російському бізнес-спільноті, передають Патріоти України.

За їхніми словами, ситуація різко погіршилася наприкінці березня – 80% транзакцій стали повертатися відправникам. Перевести юані до Китаю наразі є великою проблемою, через що російський імпорт обладнання у квітні виявився ускладненим, зазначив один із співрозмовників видання.

Незначні платежі проходять через невеликі китайські фінансові організації, уточнило інше джерело. Але і вони починають наслідувати приклад великих банків і запроваджують обмеження, каже комерційний директор компанії "Імпая Рус" Олексій Разумовський.

Платежі, що йдуть в Китай, спочатку довго висять, потім клієнта просять заповнити додаткові анкети, починається перевірка, потім приходить відмова в проведенні операції без пояснення причини, розповів він.

Інформацію підтвердив генеральний директор ділової ради при Торгово-промисловій палаті РФ Олексій Єгармін. За його словами, особливо ускладнилися розрахунки за промислові товари, але платежі за споживчі продукти поки що відбуваються.

Нові обмеження пов'язані з ризиком вторинних санкцій із боку США. Попри дружбу Росії з Китаєм, китайські банки не збираються йти на конфронтацію із західними регуляторами.

Загалом проблеми з розрахунками почалися наприкінці грудня 2023 року – після того, як президент США Джо Байден дозволив американському Міністерству фінансів вводити вторинні санкції проти компаній та фінансових організацій третіх країн за співпрацю з Росією. Джерело: https://biz.censor.net/n3484771

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...