Удар нижче пояса: Банки Китаю відмовилися від "кривавих грошей" із РФ

Через побоювання потрапити під дію міжнародних санкцій китайські банки практично повністю перестали приймати прямі платежі з Росії. На гроші країни-агресора погоджуються лише 2% фінансових установ, передають Патріоти України.

Представники місцевих компаній-імпортерів повідомили росЗМІ, що у травні-червні китайські кредитні організації працювали з російським бізнесом і "платежі йшли більш-менш стабільно". Проте з 20 липня розрахунки фактично припинилися.

Бізнесмени РФ зізналися, що понад 98% китайських банків відмовляються приймати прямі транзакції з їхньої країни. Це може призвести до проблем з постачанням товарів до Росії та зростання цін.

Багато компаній із РФ кілька місяців розглядали регіональні банки Китаю як запасний варіант, оскільки насамперед ці фінустанови орієнтуються саме на внутрішній ринок. Коли вони відмовилися від російських грошей, бізнес у РФ спробує проводити розрахунки через треті країни.

Найчастіше компанії з Росії відправляють платежі до Китаю через гонконгські банки, але деякі китайські кредитні організації відмовляються працювати з ними. Крім того, є можливість переказувати кошти через філії російських банків у Китаї, але вони продають клієнтам юані за курсом Центробанку з надбавкою 5%. Крім того, багато китайських компаній не приймають гроші з філій російських фінорганізацій.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...