Удар нижче пояса: У США виклали оновлену версію "пекельних санкцій" проти Росії

З'явилася оновлена версія законопроекту DASKA про санкції проти Росії, в який внесені поправки, які встановлюють порядок введення і зняття санкцій. Документ опубліковано на сайті Конгресу США, передають Патріоти України.

DASKA передбачає введення санкцій проти Росії з двох причин: втручання у внутрішню політику США і агресію проти України. Поправки сенаторів Ліндсі Грема і Роберта Менендеса встановлюють теоретичну можливість відмови від введення санкцій.

Зняття санкцій відбудеться в тому випадку, якщо розвідка і Держдеп представлять доповідь, в якій доведуть, що такого втручання не було. Аналогічний принцип діє по санкціям через агресію щодо України. Після підписання законопроекту Держдеп і національна розвідка повинні протягом 45 днів представити доповідь, в якій буде вказано, чи бере участь Росія у військових діях проти України, чи підтримує їх, чи ні.

Санкції накладаються на російські СПГ-проекти за кордоном, на держборг Росії, банки, що підтримують втручання в демократичні процеси, суднобудівні компанії і т. д.

Грем і Менендес поправками додали ще кілька пунктів в законопроект. Так, у ньому з'явився розділ, в якому йдеться, що завданням США щодо НАТО має бути "укладення угоди, за якою члени НАТО не мають набувати оборонні технології, несумісні з безпекою систем Альянсу".

Ще один новий розділ названо "Введення санкцій з урахуванням вбивств, скоєних Російською Федерацією на території Сполучених Штатів і країн - учасниць НАТО". Цей розділ може відсилати до випадків з отруєнням екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля у Великобританії в березні 2018 року, вбивства в Берліні в серпні цього року громадянина Грузії і чеченського бойовика Зелімхана Хангошвілі.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...