Удар по іміджу Путіна і тінь заколоту Пригожина: Що означає атака України на Курську область

Розв'язана проти України війна все більше поширюється на російську територію. Несподівана атака в Курській області взагалі принизила війська РФ, передають Патріоти України з посиланням на Business Insider.

"І коментарі, і критичні пости російських військових кореспондентів, і відеозаписи жителів Курської області з благаннями до Путіна посприяти бездіяльності місцевої влади є сильним, принизливим ударом по репутації російського диктатора - як людини, що гарантує росіянам безпеку і захист. Тепер колони цивільних автомобілів, які залишають західну частину області, доводять, що Путін не здатен розібратися в ситуації. І це - суттєвий удар по його владі", - зазначили журналісти.

Удар по іміджу Путіна всередині Росії

У статті також ідеться про те, що чим довше українська армія триматиметься на російській території, чим більше розширить свій плацдарм, тим сильніше це зашкодить публічному іміджу Путіна всередині Росії.

Читайте також: Путін готує заміну Герасимову: хто може очолити генштаб РФ

"Путін повинен демонструвати, що кордони Росії надійно захищені, а місцеве населення наслідків війни в Україні особливо не відчує", - говорить Business Insider аналітик британського Королівського інституту об'єднаних служб (RUSI) Каллум Фразер. Вони почнуть замислюватися, чи дійсно Путін підходить для своєї посади", - вважають автори матеріалу.

Тінь заколоту Пригожина

На думку журналістів, Путін у ці дні напевно згадує заколот Пригожина і ПВК Вагнер. Тоді соратники глави Кремля мовчки вичікували, хто ж здобуде перемогу. Ситуація показала, що надійних союзників у Путіна немає, а подальші проблеми Росії з безпекою лише посилять розкол "еліт". Втім, щоб потрібний ефект був закріплений, українці повинні утримати ініціативу в Курській області.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...