Удар по космічній інфраструктурі окупантів під Євпаторією. З'явилися дані по наслідках

У ніч на 24 червня в тимчасово окупованому Криму було уражено Центр космічного зв'язку російської армії. Журналісти Схем опублікували супутникові знімки з наслідками ударів по території військового об’єкту під Євпаторією. Супутник Planet Labs зняв 24 червня сліди від пожеж на території 40-го окремого командно-вимірювального комплексу в селі Вітине.

Військовий експерт Анатолій Храпчинський зазначив, що на території Центру є системи супутникового спостереження та збору інформації Ліана, до якої входять супутники Лотос і Піон-НКС. Останній використовує активну радіолокацію для морської розвідки та збору інформації.

За його словами, росіяни також можуть з Центру керувати групами супутників ГЛОНАСС та системами радіоелектронної боротьби Тірада-2 і Биліна-ММ. Вони можуть придушувати сигнали зв'язку ворожих супутників.

Супутникові знімки з наслідками ударів під Євпаторією

Як повідомлялося, вночі 24 червня в Криму було уражено Центр космічного зв’язку російських окупантів. Це вже другий удар по ворожій космічній інфраструктурі РФ.

Цікава статистика: Скільки разів Трамп та Байден згадали Путіна у дебатах

п’ятниця, 28 червень 2024, 17:48

Президент США Джо Байден у ході дебатів сім разів виголосив прізвище російського диктатора Володимира Путіна, підрахували журналісти. Такий самий показник зафіксовано за підсумком виступу його попередника Дональда Трампа. Плюс до цього мільярдер 16 раз...

Росія посилила розвідку дронами: Повітряні сили пояснили, які об'єкти шукає ворогг

п’ятниця, 28 червень 2024, 17:27

Росія почала використовувати велику кількість розвідувальних дронів. Окупанти шукають об'єкти на території України, зокрема енергетичні. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «Ми бачимо,...