Удар по репутації Інтерполу: Міжнародну поліцейську організацію очолив генерал, обвинувачений у тортурах в'язнів та цькуванні дисидентів

Генерал Ахмед Нассер аль-Раісі

Новим президентом Інтерполу став генерал Ахмед Насер аль-Раісі, колишній голова спецслужб Об'єднаних Арабських Еміратів. Правозахисники та члени Європарламенту стурбовані цією новиною, оскільки у кількох країнах цього чоловіка обвинувачують у тортурах та заохоченні насилля у в'язницях ОАЕ, зазначають Патріоти України.

На Ахмед Насер аль-Раісі скаржились громадяни Великої Британії, Франції, а також Туреччини, яка цього тижня приймає засідання Генасамблеї Інтерполу.

Двоє британців, вчений Меттью Хеджес та футбольний вболівальник Алі Ісса Ахмад, обвинувачують аль-Раісі в заохоченні тортур у в'язницях ОАЕ.

Хеджес був арештований за підозрою у шпигунстві та провів у в'язниці сім місяців, після чого його помилували та відправили додому. Вини чоловіка при цьому так і не довели.

Ісса Ахмад приїхав до ОАЕ у січні 2019 року на Кубок Азії з футболу та був затриманий на вулиці в Дубаї за те, що на ньому була футболка з емблемою збірної Катару.

Обидва чоловіки заявляють про жорстоке поводження з ними у в'язниці, після чого в них залишилось кілька шрамів. За словами Ісси Ахмада, до нього застосовували електрошокер, системно били та допитували про його можливі зв'язки з Катаром.

Щойно стало відомо, що генерал аль-Раісі, який курував роботу в'язниць в ОАЕ, претендує на посаду голови Інтерполу, постраждалі британці розвернули проти нього кампанію.

"Відповідальність за тортури лежить на ньому. Його висування на цю посаду говорить про те, що злочини можуть не просто зійти з рук, а що після них навіть буде нагорода", - цитує Guardian Меттью Хеджеса.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...