Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

Байден підписав закон про заборону TikTok

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Водночас, сам закон не передбачає негайного блокування TikTok.

Підписаний Байденом закон дає китайській материнській компанії TikTok, ByteDance, 270 днів на те щоб продати платформу. Якщо цього не станеться, TikTok буде заборонено в магазинах додатків США та в інтернет-хостингах, які його підтримують.

Ініціатори пояснюють рішення міркуваннями безпеки та побоюваннями, що завдяки TikTok Китай отримує доступ до даних американців.

У TikTok вже відреагували на закон, назвавши його "неконституційним", адже він "знищить" 170 мільйонів користувачів платформи в США та 7 мільйонів компаній, які працюють з додатком.

До речі, в Україні також обговорюють тему блокування TikTok. Її активно піднімає голова комітету зі свободи слова Верховної Ради Ярослав Юрчишин. 1 квітня нардеп заявив, що заборона застосунку може стати реальністю в Україні, якщо блокування TikTok погодять у США.


Кримінальну статтю уточнювати не схотіли: Росія оголосила Зеленського в розшук

субота, 4 травень 2024, 16:53

Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило президента України Володимира Зеленського в розшук. Про це повідомляють російські пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС та публікують відповідний скріншот з бази МВС РФ, передають Патріоти України. Заз...

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...