Удар росіян по Харкову: Тіл деяких загиблих, ймовірно, не лишилося через пожежу, - прокуратура

Відеозаписи, вилучені з торговельного центру в Харкові, по якому росіяни вдарили авіабомбою, допоможуть з’ясувати, скільки людей перебувало в ньому на момент атаки. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

Він зазначив, що було влучання авіаційним боєприпасом УМПБ Д-30 по торговельному центру на Салтівці. За його словами, в результаті вибуху була сильна пожежа - загорілися лакофарбові вироби, деревина, обшивка та товари, які були в ньому.

"Виник сильний їдкий дим, який окутав весь величезний ТЦ. Внаслідок чого кількість загиблих і травмованих, ймовірно, буде збільшуватися", - зазначив Чубенко.

За його словами, пожежа посилила наслідки цього воєнного злочину і "ми готуємося до дуже серйозних наслідків". Він розповів, що витягнуто з середини два тіла – загинув співробітник цього ТЦ, він загинув від удушення, а не самого вибуху.

Прокурорами зараз вилучено сервери з відеокамер цього ТЦ, оскільки необхідно буде з'ясувати, яка кількість людей перебувала всередині. "Зараз вже є близько 10 заяв від родичів, знайомих, що їх близькі люди знаходилися в цьому ТЦ і вони зараз вважаються зниклими безвісті", - наголосив речник прокуратури.

За його словами, дуже важливо, що записи з відеокамер допоможуть підрахувати кількість людей, які були всередині, бо через дуже сильну пожежу "тіла будуть дуже сильно понівечені або від них не залишиться нічого". "Наявність відео з ТЦ буде підтвердженням того, що людина була там і це дасть розуміння картини наслідків цього воєнного злочину", - наголосив Чубенко.

Він повідомив, що відкрито кримінальне провадження за частиною 2 ст. 438 Кримінального кодексу України "Порушення законів та звичаїв війни".

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...