Удар за жадібність: США скорочують військовий контингент у Німеччині через загравання ФРН з путінською Росією та недоречну економію на обороні

Тепер провідній економіці Європи, втративши "американську парасольку", хочеш-не хочеш, доведеться більше витрачати на оборону, як того і вимагає НАТО, а не збагачуватись за рахунок інших

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив, що скоротить чисельність американських військ у Німеччині, оскільки вона підтримує будівництво газопроводу з Росією. Також, на думку Трампа, Берлін недостатньо коштів витрачає на оборону, повідомляють Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Трамп згадав попередню суперечку з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, в якому він наполягав на більш істотних витратах на оборону країни як члена Північноатлантичного альянсу (НАТО).

"Ми повинні захистити країну від Росії, але Німеччина платить Росії мільярди доларів за енергію, що поступає з трубопроводу, абсолютно нового трубопроводу... Вибачте, як це працює?" - обурився американський лідер.

Ці слова він вимовив з трибуни на своєму першому політичному мітингу з моменту пандемії коронавірусу в США. Мітинг відбувся в Талсі, штат Оклахома.

Кажучи про російський трубопровід, президент США мав на увазі проект Nord Stream 2, що належить російському "Газпрому". Трамп чинив тиск на Берлін, щоб він відмовився від проекту. Але Німеччина відповіла, що, швидше за все, не зможе його заблокувати. Будівництво просувається вперед.

Нагадаємо, 4 червня в Сенат Сполучених Штатів внесли законопроект про розширення санкцій проти російського газопроводу "Північного потоку - 2".

Однак у німецької урядової коаліції розкритикували намір США вести нові санкції проти "Північного потоку-2".

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...