Удар звідкіля не чекали, або Все таємне стає відомим: Уряд Польщі підтримав повернення росіян у ПАРЄ, - ЗМІ

17 травня в Гельсінкі під час засідання Комітету міністрів Ради Європи польський уряд підтримав декларацію, що дозволила згодом повернути російській делегації право голосу в ПАРЄ. Цю інформацію польському виданню Onet підтвердили у МЗС Польщі, зазначають Патріоти України.

Проти декларації, яка відкривала шлях до відновлення права голосу росіян, були Україна, Литва і Грузія, а ось польський уряд був "за". Заяву глав МЗС країн Ради Європи під час засідання в Гельсінкі підтримав глава польської делегації Яцек Чапутович.

У декларації йшлося, що всі держави-члени повинні мати право на рівних умовах брати участь у Комітеті міністрів і в Парламентській асамблеї, двох статутних органах Ради Європи.

Факт, що уряд Польщі затвердив текст декларації, офіційно підтверджений Міністерством закордонних справ Польщі.

"Це рішення було продиктовано підтримкою підвищення ефективності та значущості Ради Європи, яка протягом багатьох місяців відчуває політичні, фінансові та інституційні кризи. Польща підтримала це рішення, зокрема, підтримала організацію системи моніторингу в Раді Європи", - пояснили виданню у МЗС.

Видання намагалось взяти коментар у Чапутовича, але перш ніж журналісти встигли пояснити, з якого питання телефонують, міністр відключився.

Зауважимо, рішення Комітету міністрів не зняло санкції з російської делегації у ПАРЄ, однак стало важливим політичним сигналом, після якого Асамблея підтримала повернення росіян у червні. Примітно, що під час розгляду цього рішення в Асамблеї польська делегація була проти та стала однією з делегацій.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...