Ударні безпілотники ЗСУ з'явились поблизу окупованого Криму в ході комплексних маневрів ВМСУ

Українські безпілотні ударні літальні апарати Bayraktar TB2 декілька діб «працюють над Тендрівською косою». Саме тут знаходиться військово-морський полігон, де відпрацьовують навики підрозділи Військово-Морських Сил ЗС України, зазначають Патріоти України.

Обсяг тренувань які проводять у національному флоті на цьому полігоні доволі широкий – від висадки десанту до артилерійських стрільб, а з останніх – саме тут проходили випробування бронетранспортеру БТР-4 адаптований для морської піхоти.

Стрільба з бронетранспортера БТР-4 по мішені на суходолі

Полігон використовувався і для випробувань малих броньованих артилерійських катерів, на відео стрільба з МБАК «Костопіль» в ході державних випробувань:

Нещодавно Туреччина задіяла свої ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 проти морських цілей на навчаннях Mavi Vatan-2021, тому є велика вірогідність, що українські БПЛА також відпрацьовували удари на полігоні.

Маршрути польоту українських Bayraktar TB2 на Тендрівській косі 26 березня 2021 року

За маршрутом польоту видно, що здебільшого БПЛА літали над водною частиною полігону та лише декілька разів кружляли над самою косою.

Нагадаємо, що Командувач ВМС ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа розказав, що до кінця року національний флот поповниться ударними безпілотними літальними апаратами Bayraktar TB2.

14 грудня 2020 року між Україною й Туреччиною було підписано угоди про передачу технологій та виробництво корветів типу «ADA» й ударних безпілотних авіаційних комплексів типу «Bayraktar» в інтересах ВМС ЗСУ.

Серед завдань ставиться висвітлення надводної обстановки в Азовській і Чорноморській операційних зонах, видачі цілевказівок, здійснення вогневого ураження противника, як на морі, так і на суші.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...