Ударні дрони ЗСУ: Як триває підготовка операторів найпотужніших безпілотних крилатих машин

Не зважаючи на суттєвий прогрес у виробництві бойових безпілотників, Україні ще довго доганяти лідерів перегонів, США та Ізраїль. У цій сфері співпраця з Туреччиною підштовхування і до технологічного ривка.

В Туреччині триває підготовка українських операторів безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2. Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на джерела у Повітряних Сил ЗСУ, зазначають Патріоти України Навчання розпочалися на початку липня і триватиме три місяці.

Ця інформація була підтверджена в ході нещодавнього візиту президента України до Туреччини, де він також відвідав підприємство Baykar Makina.

На одній із світлин, опублікованих BAYKAR в ході офіційного візиту, можна помітити українських курсантів, що прибули сюди для урочистого заходу:

Представники України на підприємстві BAYKAR

За відгуками майбутніх операторів підготовка відбувається доволі інтенсивно, триває 6 днів на тиждень з вивченням всіх систем БПЛА.

Нагадаємо, що перемовини про купівлю цих БПЛА тривали близько двох років. За цей період представники Міністерства оборони України відвідували Туреччину та ознайомлювались із різними етапами випробувань Bayraktar TB2.

Технічні характеристики Bayraktar TB2:

Довжина апарату: 6,5 метрів
Розмах крила: 12 метрів
Радіус дії: 150 км
Максимальна злітна маса: 560 кг
Максимальна вага корисного навантаження: 50 кг
Максимальна швидкість польоту: 222 км/годину
Крейсерська швидкість: 130 км/годину
Практична стеля польоту: 6750 метрів

Може нести керовані протитанкові ракети та авіаційні бомби. Так у 2015 році відбулись тестові запуски ПТРК UMTAS, у а 2016 з’явилась офіційна інформація про їх успішне бойове застосування проти курдських загонів, що підтвердило їх заявлені тактико-технічні характеристики.

Загалом Повітряні Сил Збройних Сил України в першій поставці отримають 6 літаків та 200 ракет, загальною вартістю 69 млн доларів.

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...

Ворог не пройде: Прикордонники зупинили штурм окупантів у Харківській області (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:57

Українські прикордонники зупинили штурм російських військ в Харківській області, передають Патріоти України. "Влучними пострілами з 100-мм гармати прикордонники бригади "Сталевий кордон" зупинили штурм окупантів у Харківській області", - йдеться у пові...