Ударний БПЛА США перевіряє українську ППО

Ударний БПЛА США MQ-9 Reaper перевіряє українську ППО на західному кордоні нашої держави

Ударний БПЛА США перевіряє українську ППО

Після навчання «Чисте небо» це вже другий раз коли безпілотний літальний апарат MQ-9 Reaper тренується з українськими Повітряними Силами.

Сьогоднішні спільні тренування вперше стосуються саме випробувань системи протиповітряної оборони нашої держави.

– Це гарна можливість перейняти величезний досвід наших американських друзів, отримати деяку матеріально-технічну підтримку, – заявив тимчасово виконуючий обов’язки командувача повітряного командування «Захід» генерал-майор Дмитро Карпенко під час брифінгу з представником делегації Військово-Повітряних Сил США в Європі паном Кевіном О’Браєном.

Головна мета заходу – обмін досвідом у сфері протиповітряної оборони та реагування на актуальні виклики технологічного сьогодення.

Зокрема, підрозділи Повітряних Сил ЗСУ здійснюватимуть виявлення, відслідковування, захоплення цілі на супроводження та імітації знищення БПЛА MQ-9 Reaper.

За словами Кевіна О’Браєна це надасть підтримку українським підрозділам ППО у ході застосування наземних засобів зенітних ракетних військ повітряного командування.

– Я постійно співпрацюю з Повітряними Силами ЗС України, але вперше працюю з представниками протиповітряної оборони, – говорить пан О’Браєн. – Командувач Повітряних Сил генерал-полковник Сергій Дроздов акцентував, що це один з його пріоритетних напрямків, і нам дуже важливо з вами співпрацювати. Адже двостороннє навчання розвиває успіхи спільних українсько-американських тренувань сил ППО упродовж серії навчань Чисте Небо.


MQ-9B SkyGuardian. Фото: General Atomics Aeronautical Systems

MQ-9 Reaper – розвідувально-ударний БПЛА розроблений компанією General Atomics Aeronautical Systems для використання у ВПС США, ВМС Сполучених Штатів, і Британських Королівських військово-повітряних силах.

Перший політ відбувся 2 лютого 2001 року. Створений на основі MQ-1 Predator. Оснащений турбогвинтовим двигуном, що дозволяє розвивати швидкість понад 400 кілометрів на годину. Практична стеля становить 13000 метрів. Максимальна тривалість польоту БПЛА MQ-9 Reaper дорівнює 24 годинам.

Має 6 підвісок для озброєння та може бути озброєний протитанковими ракетами AGM-114 Hellfire класу “повітря-земля”, керованими бомбами Mark 82 та іншим озброєнням.




Джерело

Опублікував: Андрій Савчук

Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...