"Ударний кулак" розсипається: Британська розвідка назвала одну з причин низької ефективності російської армії

Війна в Україні показала численні невдачі російських командирів у забезпеченні бойової дисципліни на низовому рівні. Одним з таких прикладів є використання динамічного захисту танків. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великої Британії в Twitter, передають Патріоти України.

"Сукупний ефект цих невдач, ймовірно, є важливим фактором низької ефективності російських збройних сил", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає британська розвідка, сильний знос російських основних бойових танків в Україні частково пов'язаний з тим, що Росія не змогла встановити і належним чином використовувати адекватну динамічну броню (ERA). Це говорить про те, що російські сили не виправили культуру неефективного використання ERA, яка сходить до Першої чеченської війни 1994 року.

При правильному використанні динамічний захист знижує ефективність наближаються снарядів до того, як вони потраплять в танк. Досить імовірно, що багатьом російським танкістам не вистачає підготовки для підтримки динамічного захисту, що призводить або до поганої підгонки вибухових елементів, або до її повної відсутності, наголошується в повідомленні.

"Ці недоліки, ймовірно, сприяють широко поширеним випадкам катапультування вежі, які добре задокументовані на відео очевидців з України", - йдеться в повідомленні.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...