Удари окупантів по енергосистемі: Кілька областей України частково знеструмлені

Внаслідок ворожих обстрілів без електропостачання залишаються частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Чернігівській, Харківській, Херсонській областях, інформують Патріоти України.

Як повідомляє прес-служба Міністерства енергетики України, за добу енергетики заживили понад 3,6 тисяч споживачів. У Сумській області через обстріли пошкоджена підстанція, проте електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для потреб споживачів.

"В результаті обстрілу одного з прикордонних районів Сумщини сталося загоряння обладнання підстанції. Без постраждалих. Пожежу ліквідовано силами ДСНС", - йдеться у повідомленні. у Сумській області залишаються знеструмленими понад 2,5 тисячі споживачів.

У Дніпропетровській області в результаті обстрілу відключилася одна лінія електропередачі напругою 6 кВ, без світла залишалися понад 1,1 тис споживачів.

У Нікополі внаслідок обстрілу пошкоджено газопровід низького тиску - також відключено споживачів.

У Донецькій області в результаті бойових дій відключилися від електропостачання 12 населених пунктів.

У Харківській області через бойові дії відключилася одна повітряна лінія 10 кВ, частково знеструмлено один населений пункт, без світла залишаються понад 1,6 тисячі споживачів.

У Чернігівській області знеструмлено 18 населених пунктів.

Як зазначили у відомстві, енергогенеруючі потужності працюють у штатному режимі. Запасів вугілля та мазуту на складах достатньо для безперебійної роботи станцій. Обсяг виробленої електроенергії достатній для повного забезпечення потреб споживачів та промисловості.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...