Удари по Україні: У ЗСУ розповіли, чому РФ атакує з різних напрямків

Керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла, навіщо ворог використовує для атаки дронами-камікадзе тактику різного напрямку. Про це вона повідомила в ефірі інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

"Очевидно, що ворогу не дає спокою результативність нашої ППО. Вони намагаються розосередити її зусилля. Тому використовують тактику різного напрямку, в тому числі і випускаючи такі снаряди баражуючи з різних напрямків. Вони атакували не тільки з південного напрямку, як вже досить було звично, вони поступово опановували і північний, і північно-східний напрямок. І так цієї ночі. Вони намагалися зайти вже з північного напрямку для того, щоб розосередити зусилля сил ППО. Зокрема, вони намагаються вивіряти, де і як це спрацює, для того, щоб в майбутньому намагатися уразити ці об’єкти", - акцентувала Гуменюк.

Вона додала, що пріоритетними цілями для ворога залишаються об’єкти інфраструктури, зокрема, і критичної, в тому числі. "Незважаючи на те, що опалювальний сезон вже позаду, все ж таки електрика залишається пріоритетною, тому що вона забезпечує роботу економіки і елементарні побутові зручності",- сказала Гуменюк.

Керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня зазначила, що в України є засоби протидії ворожим дронам.

"Ми продовжуємо їх тестування, в тому числі, різні форми і методи. Але розкривати їх поки ще зарано, тому що у ворога ще великий запас тих самих "Шахедів", якими вони будуть продовжувати випробовувати нашу готовність їм протидіяти. Насправді, ми залучаємо дійсно не тільки повітряні сили і зенітно-ракетний напрямок, але все ж таки і сухопутні підрозділи також залучаються в різних формах і методах. Я думаю, що максимально ефективним буде показати цю роботу на ділі, ніж розповідати про неї заздалегідь",- підкреслила Гуменюк.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...