Удари по українських містах: Путін повторює помилку Гітлера, - британський аналітик

Хвилі ракетного обстрілу Києва не приносять жодної військової користі і не сприяють закінченню війни Росією.

Путін ухвалює ірраціональні рішення керуючись емоціями, припускаючи тої ж помилки, що й Гітлер. Про це у неділю, 4 червня пише Sky News з посиланням на генерал-майора ВПС Великобританії у відставці Шона Белла.

"У Другій світовій війні нацистська Німеччина готувалася до вторгнення у Британію, але спочатку Гітлеру потрібно було знищити британські Військово-повітряні сили. Битва за Британію поставила Королівські ВПС на коліна; однак у гніві на спроби союзників бомбардувати німецькі міста Гітлер з ВПС переключився на Лондон. Це було ірраціональне рішення, яке дозволило Королівським ВПС оговтатися і це допомогло переламати хід війни", - заявляє Шон Белл.

Як зазначає генерал-майор, у Путіна немає військового досвіду і його емоційні рішення бомбити українську столицю дефіцитними балістичними ракетами, суперечать військовій стратегії.

"Хвилі ракетного обстрілу Києва не приносять жодної військової користі і не сприяють закінченню війни Росією; це просто дії розчарованого лідера", - сказав Белл.

Експерт вказав, що для того, аби уразити українську ППО росіянам необхідна складна система визначення цілей, що включає інтеграцію супутникових знімків та їх аналіз у реальному часі. Він же підкреслив, що для Міноборони РФ це стало нездійсненою місією. І єдине, що може Росія - це обстрілювати цивільне населення.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...