Удари ЗСУ по Чорноморському флоту підривають стратегічну міць Кремля в регіоні, - розвідка

Удари українських сил по кораблях і військовій інфраструктурі Чорноморського флоту РФ були більш руйнівними і краще скоординованими, ніж досі під час війни. Це свідчить про те, що в регіоні триває динамічне протистояння, яке може суттєво підірвати сильне стратегічне становище Росії. Про це 26 вересня повідомила пресслужба Міноборони Великої Британії, передають Патріоти України.

Британська розвідка зазначає, що протягом останніх тижнів через потужні атаки української сторони Чорноморський флот зазнав хоч і серйозної, але все ж локальної фізичної шкоди.

"Флот майже напевно зберігає здатність виконувати свої основні завдання у воєнний час — наносити удари крилатими акетами і патрулювати місцеві райони", — йдеться в повідомленні.

Водночас можливості російських кораблів щодо ширшого патрулювання в акваторії Чорного моря, найімовірніше, буде знижено, що неминуче відіб'ється на фактичній блокаді українських портів. Також, імовірно, знизиться здатність захищати свої портові об'єкти та проводити планове технічне обслуговування кораблів.

"Збройні сили України можуть підірвати символічну і стратегічну міць Кремля, що проектується з його тепловодного порту в окупованому Севастополі", — підсумували в британському Міноборони.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...