Удова президента Гаїті зробила першу заяву після вбивства чоловіка

Перша леді Гаїті Мартін Моїз вперше публічно відреагувала на вбивство свого чоловіка Жовенеля Моїза. Аудіозвернення удови диктатора Гаїті опубліковано в її офіційному Twitter, зазначають Патріоти України.

Мартін Моїз заявила, що разом з чоловіком прожили понад 25 років і вона завжди буде його оплакувати.

«Ви знаєте, проти кого воював президент. Вони послали найманців додому до президента, щоб вбити його та всю його родину, тому що він хотів воду, дороги, референдум і вибори в кінці року», — сказала вбита горем жінка.

Мадам Моїз наголосила, що не можна дозволити Гаїті збитись з курсу після вбивства президента, і закликала не дати знищити мрію її чоловіка. Також додала, що вбивство не можна залишити безкарним.

Президента Гаїті Жовенеля Моїза вбили в ніч на 7 липня в його приватній резиденції, у нього вистрілили щонайменше 12 разів. Мартін Моїз була поранена і доправлена до лікарні Флориди.

За підозрою у вбивстві затримали 15 колумбійців і двох громадян США гаїтянського походження, ще вісім людей досі на свободі. Міністр оборони Колумбії Дієго Молано Апонте сказав, що до вбивства причетні колишні колумбійські військові. До загону входили щонайменше 26 осіб.

Затримані за підозрою у вбивстві Моїза американці раніше заявили, що організатором був іноземець на ім'я Майк, який говорив іспанською та англійською мовами. Також вони стверджують, що президента не збиралися вбивати.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...