Угода на 1,6 млн євро: ЗСУ отримали першу партію пікапів Nissan

Українські військові отримали перші 15 із 52 закуплених нових автомобілів Nissan Navara - пікапи використовуватимуть сили протиповітряної оборони, а також бійці, які керують турецькими безпілотниками Bayraktar TB2. Про це повідомив голова фонду "Повернись живим" Тарас Чмут, передають Патріоти України.

Придбані за гроші фонду машини направлені 160-й бригаді на Одещині, 302-му полку на Харківщині, а також "байрактарникам". За словами голови організації, фонд працює над посиленням системи ППО, Сухопутних військ, Повітряних сил та ударних частин, відповідальних за управління безпілотниками.

"Чому ми беремо нові машини? Вони можуть працювати на користь військ, а не на користь СТО та дилерів запчастин. Нові машини їздять і не створюють проблем, не підводять у найнепотрібніший момент і дозволяють полегшити службу військовим, а не додають їм проблем", — пояснив Чмут. Тепер фонд очікує на постачання ще 37 автомобілів. Усі 52 машини поставлять на облік, а їх експлуатація, заправка пальним та ремонт проводитимуть коштом державного бюджету.


У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...