Угоді бути? Німеччина придбає у США крилаті ракети, які можуть замінити Taurus

Уряд Німеччини розпочав процес замовлення 75 нових крилатих ракет Jassm-Er у Сполучених Штатів. Про це повідомляє Bild, не вказуючи свої джерела, передають Патріоти України.

За інформацією видання, ця закупівля може замінити наявні ракети Taurus в довгостроковій перспективі та відбувається після того, як уряд Німеччини у 2022 році висловив зацікавленість уряду США в придбанні винищувачів F-35 та ракет, пов'язаних з ними.

Bild зазначає, закупівельна ціна за весь пакет становить понад 8 млрд євро. Як вказує видання, разом із F-35 замовили кілька ракет класу «повітря-повітря» та «повітря-земля», але процес закупівлі Jassm затягнувся.

За даними Bild, офіційний контракт на закупівлю очікують восени цього року. Крилату ракету Jassm використовують для ураження особливо важливих цілей з високою точністю: у 2018 році авіаударами США за допомогою Jassm було знищено завод з виробництва хімічної зброї, що належав режиму Асада в Сирії.

Нова військова допомога від Німеччини для України: "Улюблені подарунки" для окупантів

четвер, 9 травень 2024, 22:41

Німеччина спільно зі Сполученими Штатами Америки передасть Україні додаткові системи залпового вогню HIMARS. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час спілкування з журналістами, передають Патріоти України. "Спільно з американцями...

"Це складна історія": 10-річна дівчинка запитала Туска, чому НАТО не відправить війська в Україну

четвер, 9 травень 2024, 22:15

Північноатлантичний Альянс не хоче відправляти свої війська в Україну, бо вважає, що це може призвести до ядерної війни. Про це сказав прем'єр-міністра країни Дональд Туск у розмові з 10-річною дівчинкою. Дитина запитала у нього, чи не можна відправити...