Угоди про здачу агентів замало: "Російську Мата Харі" у США засудили до ув'язнення за шпигунську діяльність

Суд визнав, що Марія Бутіна як мінімум з 2015 року займалася в США "конспіративною діяльністю" на користь Росії, діяла як агент російського чиновника і "використовувала особисті зв'язки з американцем, що мають вплив на політику США". Вирок виніс суд американського округу Колумбія, зазначають Патріоти України.

Бутіній зарахують дев'ять місяців, вже проведених в ув'язненні в очікуванні вердикту суду. Росіянку депортують зі США після того, як вона відбуде весь тюремний термін. Після депортації вона впродовж 10 років не зможе звертатися за дозволом на в'їзд у США.

Прокуратура США просила для росіянки 18 місяців тюремного ув'язнення, її захист наполягав на обмеженні тюремного терміну вже проведеними за ґратами дев'ятьма місяцями. Також захист погоджувався на депортацію росіянки зі США, як тільки це стане можливим.Раніше в п'ятницю Бутіна звернулася до суду з проханням проявити поблажливість при винесенні вироку і дати їй шанс повернутися додому.

Колишня помічниця сенатора Олександра Торшина, авторка громадського руху "Право на зброю" Бутіна в'їхала в США за студентською візою, оскільки вчилася в Американському університеті у Вашингтоні до весни 2018 року. Бутіна була заарештована 15 липня 2018 року, Мін'юст США пред'явив 29-річній громадянці РФ звинувачення в "злочинній змові" для роботи в США "як іноземного агента без повідомлення про це генпрокурору".

За версією слідства, Бутіна як мінімум з 2015 року займалася в США "конспіративною діяльністю" на користь Росії, діяла як агент російського чиновника і "використовувала особисті зв'язки з американцем, що має вплив на політику США". Наприкінці 2018 року Бутіна визнала провину в порушенні закону США про іноагентів і пішла на угоду з прокуратурою.

На слуханнях у суді вона пояснила, що діяла під керівництвом російської офіційної особи. Її завданням було встановити неофіційні контакти з американцями, що мають вплив на політику США.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....