"Уголек від шахтарів та комбайнерів": В Україні розкрили масштабну схему фінансування російсько-терористичних військ

СБУ блокувала масштабний механізм фінансування бойовиків ЛНР і ДНР через незаконний видобуток вугілля на окупованих територіях і його подальшу поставку в Україну і країни Європи, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр служби.

"Оперативники спецслужби встановили, що організатори угоди зареєстрували в Україні ряд комерційних структур. Через них ділки поставляли на підконтрольну Україні територію продукцію, видобуту на захоплених членами незаконних збройних формувань українських вугільних об'єднаннях, розташованих на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей", - сказано в повідомленні.

При цьому податки, як відзначають в СБУ, йшли до бюджетів так званих ЛНР і ДНР.

"В Україні продукція надходила, як нібито добута на території Росії. Надалі ділки за підробленими документами реалізовували вугілля українським ТЕЦ і в країни ЄС", - додали в спецслужбі.

На даний момент одному з учасників цього бізнесу оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-5 КК України.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...