Угорщина блокує рішення для початку переговорів про вступ України в ЄС, - журналіст

Посли країн – членів ЄС не можуть схвалити проєкт переговорної рамки щодо вступу України в Євросоюз. Про це 29 травня в Х повідомив редактор Radio Free Europe / Radio Liberty в Європі Рікард Йозвяк, передають Патріоти України.

За його словами, причиною є позиція Угорщини, яка блокує рішення стосовно України через 11 двосторонніх питань щодо нацменшин в Україні. "Ідея, як і раніше, полягає в тому, щоб офіційно відкрити переговори про вступ у ЄС наприкінці червня, але для цього потрібна одностайність", – написав Йозвяк.


Велика небезпека: Росія почала використовувати дешеві безпілотники для виявлення ППО України

субота, 27 липень 2024, 6:20

Росія почала використовувати нові дешеві безпілотники у своїх далеких атаках на Україну, щоб виявляти засоби ППО, фіксувати ушкодження і діяти як приманки, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За останні два-три тижні Росія застосувала д...

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...