Угорщина не постачає зброю в Україну, побоюючись обстрілу угорців на Закарпатті: Сіярто знайшов виправдання

Угорщина відмовилася надавати озброєння Україні для боротьби з Росією, щоб убезпечити угорців, які живуть на Закарпатті. На цьому наголосив глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сіярто в інтерв'ю американському телеканалу CNN, передають Патріоти України.

На його думку, якби Будапешт брав участь у постачанні зброї Києву, то це озброєння стало б ціллю росіян на Закарпатті. "150 тисяч угорців проживають у західній частині України. Очевидно, що в разі постачання зброї нами вони будуть ціллю росіян для обстрілів. Ми не хочемо, щоб вони стріляли по регіонах проживання угорців. Ми повинні брати до уваги безпеку Угорщини й угорців", — сказав він.

Сіярто також розповів, що після такого рішення країни державний кордон Угорщини й України став найбезпечнішим, тому організація "Червоний хрест" веде свою логістику звідси.

Глава угорського МЗС додав, що зараз його країна зіткнулася з найбільшим гуманітарним навантаженням в історії і дала притулок близько 630 тис. українців із початку повномасштабного вторгнення Росії. Петер Сіярто заявив, що Угорщина не чекає подяк від України, але попросив не критикувати за її рішення відмовити в постачанні озброєння.

"Ми прийняли 630 тисяч біженців із України. Ми добре дбаємо про них, пропонуємо роботу тим, хто залишається надовго, й освіту для дітей. Ми не очікуємо, що хтось скаже спасибі угорцям. Але чекаємо на одну річ: не провокувати нас, не звинувачувати нас, не говорити про нас погано тільки тому, що ми ухвалили одне рішення — не брати участь у постачанні озброєння. Чому? Тому що ми сусідні країни. Для нас головна мета — не бути якось залученими до цієї війни", — повідомив він.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...