Угорщина не включила підтримку України у пріоритети під час свого головування в Раді ЄС

Угорщина, яка перебирає головування в Раді ЄС з 1 липня, не включила допомогу Україні до своїх пріоритетів. У питанні розширення Євросоюзу вона також віддає перевагу Західним Балканам. Про це пише видання DW, передають Патріоти України.

Представник Угорщини при ЄС Балінт Одор на брифінгу 18 червня заявив, що Будапешт уважно стежитиме за розвитком подій в Україні й "включатиме до порядку денного всі необхідні аспекти за потреби".

Як зазначає видання, серед перерахованих пріоритетів Угорщини словосполучення "підтримка України" не прозвучало. Одор назвав такі сфери: конкурентоспроможність Євросоюзу, економічні відносини з третіми країнами, полегшення адміністративного тягаря, оборонна політика і співпраця у сфері закупівель озброєнь.

Пріоритет Будапешта - Західні Балкани

Постійний представник Угорщини при ЄС назвав євроінтеграційний пріоритет Будапешта - це Західні Балкани. Він вважає, що ЄС упродовж наступних шести місяців має закрити якомога більше переговорних блоків із країнами-кандидатками з цього регіону.

Водночас Будапешт як голова Ради ЄС ставить перед собою завдання "збалансувати" процеси розширення ЄС, а саме на тлі прискореної процедури надання статусу кандидата "тріо" України, Молдови та Грузії активізувати дії Євросоюзу в цій сфері щодо Західних Балкан, додав Одор.

Зазначимо, що головування в Раді ЄС змінюється між країнами блоку кожні пів року. Це дає країні, що головує, право визначати порядок денний і пріоритети, головувати на засіданнях і координувати політичну роботу Європейського Союзу.

Європейські технологічні стартапи розроблять аналоги російських дронів "Ланцет" для України

неділя, 30 червень 2024, 19:10

Слідом за українською розробкою "Булава", котра створена по мотивам російського "Ланцету" та вже має іти в серійне виробництво, ще дві європейські оборонні компанії, MBDA та KNDS, розробляють схожі баражувальні боєприпаси. Вони отримали назви Larinae т...

Ніжне обличчя "Шторм-Z": Росія кинула на штурм українських позицій жінок-зечок

неділя, 30 червень 2024, 18:50

На фронті з'явилися російські підрозділи "Шторм-Z", що складаються із ув'язнених жінок. Одразу кілька джерел підтвердили цю інформацію, попереджаючи українських військових про серйозну небезпеку. . Один із українських бійців повідомив, що росіянки-в'я...