Угорщина шантажує ЄС через Росію: Україна припускає, що з трубою "Дружба" може щось трапитися

Угорщина продовжує шантажувати Євросоюз та блокує запуск нафтового ембарго щодо Росії. Однак в України є важіль, за допомогою якого можна чинити тиск на Будапешт. Нафта на територію угорської держави надходить через нафтопровід Дружба, і з однією з ниток трубопроводу могло б щось трапитися. Про це заявила радниця міністра енергетики Лана Зеркаль, передають Патріоти України.

Під час Київського форуму з безпеки вона розповіла про те, що Угорщина скористалася ситуацією з європейською єдністю – апетити держави суттєво зросли. Як ймовірно вважають у Будапешті, вони можуть вимагати все, що завгодно.

"Угорщина скористалася ситуацією. Їх апетит до фондів Європейського Союзу зростає щодня. Вони вирішили, що у них настав зоряний час, коли можна вимагати все що завгодно, аби не зруйнувати європейську єдність", - зазначила Зеркаль.

Втім, за її словами, в України є важелі, як виправити ситуацію з блокадою Угорщини заборони на купівлю нафти з Росії. Нафта надходить до Угорщини через трубопровід Дружба, який також йде шляхом території української держави. І з ниткою Дружби до Угорщини могло б щось статися. "В руках в України є прекрасний важіль - це нафтопровід "Дружба"...до Угорщини йде окремий відрізок цієї нитки нафтопроводу. На мій погляд, було б дуже до речі, якби з ним щось сталося", - підкреслила Лана Зеркаль.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...