Угорщина знову заблокувала фонд, звідки ЄС збирається оплачувати зброю для Україні

Очільники МЗС країн Євросоюзу на зустрічі в Брюсселі в понеділок вчергове не змогли досягти згоди з розблокування коштів Європейського фонду миру, з якого фінансуються поставки зброї в Україну.

Про це заявив високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель на пресконференції , передають Патріоти України.

За словами Борреля, на засіданні Ради ЄС із закордонних справ міністри обговорювали необхідність посилення підтримки України, особливо з огляду на останні атаки Росії проти лікарень.

Серед іншого, обговорення стосувалось розблокування коштів Європейського фонду миру, які компенсують витрати країн ЄС на військову допомогу Україні.

"Більшість держав-членів наполягали на необхідності зняти блокування виплат, які затримуються місяцями, рік. І водночас вони наголосили на необхідності зрушити з місця рішення стосовно нового фонду підтримки України, який блокує одна держава-член понад рік", – констатував Боррель.

"Ця держава-член наполягала, що це щось неприйнятне, нестерпне, і, на жаль, ситуація з блокуванням зберігається", – додав він.

Хоча топдипломат ЄС не сказав, про яку країну йдеться, відомо, що саме Угорщина блокує виділення з Європейського фонду миру понад 6 мільярдів євро на фінансування військової допомоги Україні.

Це відбувається попри те, що Будапешт має запевнення: внески Угорщини в Європейський фонд миру не будуть спрямовуватись на будь-яку військову допомогу Україні.

Розвідувальний дрон ЗСУ вистежив і супроводив до місця стоянки: HIMARS уразив ЗРК ТОР росіян в Оленівці (відео)

вівторок, 23 липень 2024, 0:10

Наші військові уразили в окупованій Оленівці стоянку, де росіяни ховали комплекс протиповітряної оборони "ТОР", передають Патріоти України з посиланням на повідомлення прес-служби 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. . Комплекс протиповітряної обо...

Угорщина знову заблокувала фонд, звідки ЄС збирається оплачувати зброю для Україні

понеділок, 22 липень 2024, 23:55

Очільники МЗС країн Євросоюзу на зустрічі в Брюсселі в понеділок вчергове не змогли досягти згоди з розблокування коштів Європейського фонду миру, з якого фінансуються поставки зброї в Україну. . Про це заявив високий представник ЄС із зовнішньої полі...