"Угробили 2 роти штурмовиків, десятки одиниць бронетехніки, генерали - кретини": Гіркін заскиглив через поразку РФ під Вугледаром

Терорист Ігор Стрєлков-Гіркін не втримався і зробив розбір ситуації щодо недавніх бойових дій в районі міста Вугледар на Донеччині, назвавши їх поразкою Росії. Про це він написав у своєму пабліку, передають Патріоти України.

"Оскільки про поразку під Вугледаром вже широко відомо – доведеться прокоментувати. Таке враження, що повз наших генералів проїхали всі події минулого року. Втім, оскільки деякі з них є повними кретинами, – зразково повторені всі помилки, які робилися раніше", — написав він.

Стрєлков-Гіркін поскаржився на неприкрите з повітря і силами РЕБ висування танкових і моторизованих колон ЗС РФ, яке закінчилося розгромом, оскільки частину російської техніки ЗСУ знищили з ПТУРа, частину — за допомогою артилерії, яка "стріляє виключно точно".

"Втрачено понад 30 одиниць бронетехніки, втрати "двохсотими" тільки у танкістів — багато десятків. Морпіхів, спецназівців та мотострільців загинуло ще більше. І — найголовніше — усі ці втрати виявилися "односторонніми" — укри розстріляли атакуючих "як у тирі", завдати їм зустрічних втрат наші бійці не змогли. Противник знову без особливих зусиль утримав свої позиції в укріпрайоні, який до того вже намагалися навесні й влітку минулого року (також "в лоб") взяти неодноразово", — коментує Гіркін.

Він додав, що командування РФ "щоб двічі не ходити", послало на забій "перейменовані на ЗС РФ" батальйони "народної міліції ДНР" та добровольчі підрозділи. Російські артилеристи, які мали підтримувати їх вогнем, били як попало, бронетехніку берегли від мін, а місцевість розмінувати не вдалося.

"Загубили ще 2 роти штурмової піхоти з тим самим результатом, що й раніше — тобто безрезультатно. Загалом, на цьому і закінчився широко анонсований в мережі "ура-військкорами" "наступ російської армії на всьому Донецькому фронті". Доповнений заколотом (відмовою виступати на позиції) батальйону тивинських кочівників і не тільки", — резюмував Гіркін.

Нагадаємо, ексватажок проросійських бойовиків "ДНР" Ігор Стрєлков-Гіркін на зустрічі зі своїми однодумцями у Москві у так званому "Комітеті 25 січня" заявив, що без нової хвилі мобілізації розгромити Україну Росія не зможе.

"Виступаю за відкриття цієї дискусії": Макрон запропонував ідею використання французьких ядерних боєголовок для захисту ЄС від Росії

неділя, 28 квітень 2024, 16:53

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що готовий обговорити використання французьких ядерних боєголовок для захисту Європи від загроз з боку Росії. Про це повідомляє Politico, передають Патріоти України. "Я виступаю за відкриття цієї дискусії, яка...

"Ворог має тактичні успіхи": Сирський підтвердив втрату трьох сіл поблизу Авдіївки

неділя, 28 квітень 2024, 16:29

Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський визнав, що ситуація на фронті загострилась. Детальніше про події на передовій він розповів у своєму Telegram, передають Патріоти України. За словами головкома, намагаючись захопити стратегічну ініціативу...