"Угруповання дніпровського бізнесмена Петровського пов’язане з Офісом президента": Корбан зробив чергову гучну заяву

Кримінальна група бізнесмена Олександра Петровського (Наріка) зберігає тісні зв’язки з Офісом президента та партією Слуга народу, стверджує голова штабу територіальної оборони Дніпра Геннадій Корбан. На його думку, в історії з позбавленням його громадянства України була зацікавлена і ця група, і Банкова, передають Патріоти України.

Як він припустив в інтерв'ю, люди Петровського стоять за появою замовних статей та коментарів про те, що його український паспорт відібрали на вимогу США — нібито у Вашингтоні незадоволені перетворенням Дніпра на «вотчину» Корбана та міського голови Бориса Філатова.

За словами Корбана, подібні ідеологеми давно лунають на місцевому телеканалі, який належить Петровському, крім того, їх тиражує "фабрика ботів". Під час останніх місцевих виборів 2020 року угруповання Петровського та Офіс президента мали спільні інтереси, стверджує глава тероборони. За його даними, керівник штабу Слуги народу у Дніпропетровській області Юрій Кисіль, який є близьким другом першого помічника президента Сергія Шефіра, повністю залежить від Петровського, і список депутатів місцевих рад від пропрезидентської партії наповнювався за рахунок «людського ресурсу цього угруповання».

«Фракцію Слуга народу у Дніпровській міськраді контролює саме Олександр Петровський. До речі, ці люди покинули країну 24-25 лютого — як тільки почалася війна, у перші години. Перебувають вони у Відні, добре почуваються. Але при цьому у них залишились можливості, зв'язки зі Службою безпеки України, іншими державними органами. Вони знайомі з деякими технологами, які обслуговують Банкову. Вони один одному ніби підкидають контент і, відповідно, підхоплюють один в одного. Тут у них просто збіглися інтереси», — вважає Корбан.

ЗМІ називають Олександра Петровського "кримінальним авторитетом". Він є власником групи компаній Дельмар, яка будує житлові комплекси у Києві та Дніпрі.

21 липня народний депутат Сергій Власенко опублікував у Facebook нібито копію указу президента Володимира Зеленського про позбавлення десяти осіб громадянства України. Згідно з документом, до списку увійшли народний депутат від Слуги народу Ігор Васильковський, керівник тероборони Дніпропетровської області Геннадій Корбан, представник забороненої ОПЗЖ Вадим Рабінович та бізнесмен Ігор Коломойський. Підпису глави держави під указом не було.

22 липня одного з фігурантів списку, Корбана, не пустили в Україну після поїздки до Європи, прикордонники вилучили його паспорт. Адвокат Корбана уточнив, що тому відмовили у в'їзді як "особі без громадянства". Президент Володимир Зеленський 28 липня сказав, що процес надання чи позбавлення громадянства України відбувається постійно в межах чинного законодавства.

Джерело: Радіо НВ

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...