Україна - плацдарм для руху далі: У Міноборони заявили про ризик розширення агресії РФ на інші країни

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що росіяни ставлять перед собою ціль – відрізати нас від морів, на які маємо вихід, передають Патріоти України.

За її словами, їх цікавить сухопутний коридор з Криму. При цьому росіяни не полишають цілі завоювати всю територію України. Проте, згідно з їх стратегією, починати треба зі Сходу та Півдня України. Про це вона розповіла в ефірі телеканалу Рада.

"Тут потрібно розуміти, що Україна не є кінцевою метою. Вони, швидше за все, готують тут плацдарм для того, щоб рухатися далі. Принаймні згідно з ознаками обʼєктів, які вони знищують і як вони це роблять – видно, що залишають частину військової інфраструктури саме для себе", – пояснила Ганна Маляр.

Придністровʼя

Заступниця міністра оборони повідомила, що росіянам цікава територія Придністровського регіону Молдови. Вони готові її використовувати, можливо, щоб рухатися далі й в сторону всієї території Молдови, або, щоб здійснювати агресію вбік України.

Тут основне треба розуміти задум Путіна. Задум – це не Україна, як кінцева мета. Дуже важливо, щоб це розуміла Молдова, а вони це розуміють, – повідомила Ганна Маляр. "А також, щоб це розуміли, інші радянські республіки. Тому що Путін зараз буде використовувати ситуацію, яка склалася, для того, щоб розширити свій власний фронт", – додала Маляр.

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...