"Україна - це Європа!": Шольц заговорив українською на церемонії вручення премії Карла Великого (відео)

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив Україні свою підтримку, кілька разів заговоривши українською мовою. Він наголосив, що наша держава у боротьбі з російським агресором виборює мир у всій Європі, передають Патріоти України.

Про це політик вказав під час виступу на церемонії врученні премії Карла Великого в німецькому місті Аахен 14 травня. Захід транслювався на YouTube. "Україна тут. Україна – це Європа", – сказав Шольц українською, англійською та німецькою.

Завершив він промову гаслом "Слава Україні!", яке присутні в залі, зокрема український лідер Володимир Зеленський, зустріли гучними оплесками. Опісля німецький канцлер підійшов до президента України й вони потиснули одне одному руку.

Нагадаємо, що під час поїздки Зеленського до Німеччини 14 травня Олаф Шольц опублікував у Twitter допис теж українською мовою.

"Твій візит до Берліна є потужним сигналом, дорогий президенте Зеленський", – написав він. Канцлер ФРН наголосив, що його країна надаватиме Україні гуманітарну, фінансову, політичну підтримку та допомогу озброєнням, "доки це є необхідним".

Згодом в акаунті Шольца з’явилася також реакція на вручення українським народу та президенту премії Карла Великого.

"Премія імені Карла Великого є виразом нашої, європейців, поваги до мужності й рішучості українського народу та Володимира Зеленського. Російська загарбницька війна зблизила ЄС і Україну так сильно, як ніколи раніше. Наша історія вже буде спільною", – написано в пості з фото моменту, коли канцлер Німеччини тисне руку президенту України.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...