Україна будує оборонні споруди: Експерт оцінив "лінію Зеленського" і озвучив термін зведення

Фортифікаційні споруди, про зведення яких заявив президент України Володимир Зеленський, допоможуть нам посилити оборону. Зробити це треба на зимову кампанію. Про це розповів військовий експерт, ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

“Фортифікаційні споруди не будуються так, як під час Першої світової війни, коли робляться просто лінії і бетонуються. Так робили росіяни. Але робити це не обов’язково. Робляться певні вогневі позиції, які просто тримають певну територію, можуть прострілювати, можуть відбивати. Тому ми встигнемо це зробити”, — говорить Гетьман.

“Багато хто думає, що ми хочемо побудувати бетонні мури, забетонувати окопи. Їх ми зробити не встигнемо. По-перше, росіяни ці свої фортифікації робили до дев’яти місяців. Нам це потрібно для того, щоб тримати оборону, якщо окупанти полізуть. Президент Зеленський наголосив, що треба зосередитись на цьому”, — зазначив експерт.

Він додав, що розмова була про те, що треба долучати приватні будівельні компанії, вони вміють це робит: “Так, ми не знаємо, що за люди там працюють. В інженерних військах все нормально, там ми розуміємо. В приватній будівельній компанії всяке може бути. Дуже важливо побудувати крім фортифікаційних споруд або залізницю, або нормальну дорогу, по якій ми будемо рухатися. Це дуже важливо при обороні, це логістика”.

“Йдеться про те, що треба будувати фортифікації на зимову кампанію. Президент сказав, що зимова кампанія — це нова фаза, а навесні вже будемо дивитися. Багато питань треба скласти докупи і зрозуміти, що робити далі. Я зрозумів це так, що треба побудувати фортифікації за декілька тижнів. Тут можна будувати ці взводно-опорні пункти, а також ротно-опорні”, — резюмував Олексій Гетьман.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...