Україна дійсно заслуговує членства в НАТО відразу після війни, - новий президент Чехії

Обраний президент Чехії, екс-генерал НАТО Петр Павел заявив, що Україна заслуговує членства в НАТО, як тільки закінчиться війна, передають Патріоти України.

У своєму першому після обрання інтерв’ю Павел сказав журналістам BBC, що Україна "морально і практично готова" приєднатися до Альянсу після закінчення війни, а її армія буде найдосвідченішою в Європі.

"Українська армія буде, мабуть, найдосвідченішою армією в Європі. Україна заслуговує бути частиною спільноти демократичних країн", - сказав Павел.

На уточнююче запитання, чи стосується це членства у НАТО, новий лідер Чехії відповів ствердно: "Я вважаю, вони дійсно цього заслуговують".

Втім, Павел наголосив, що закінчення війни - в руках Росії. "Потрібно лише одне рішення президента Путіна вивести свої сили з України, і війна закінчиться", - зазначив він.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...