Україна дійсно заслуговує членства в НАТО відразу після війни, - новий президент Чехії

Обраний президент Чехії, екс-генерал НАТО Петр Павел заявив, що Україна заслуговує членства в НАТО, як тільки закінчиться війна, передають Патріоти України.

У своєму першому після обрання інтерв’ю Павел сказав журналістам BBC, що Україна "морально і практично готова" приєднатися до Альянсу після закінчення війни, а її армія буде найдосвідченішою в Європі.

"Українська армія буде, мабуть, найдосвідченішою армією в Європі. Україна заслуговує бути частиною спільноти демократичних країн", - сказав Павел.

На уточнююче запитання, чи стосується це членства у НАТО, новий лідер Чехії відповів ствердно: "Я вважаю, вони дійсно цього заслуговують".

Втім, Павел наголосив, що закінчення війни - в руках Росії. "Потрібно лише одне рішення президента Путіна вивести свої сили з України, і війна закінчиться", - зазначив він.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...