"Україна добровільно відмовилася від Севастополя": Дипломат нагадав про важливий нюанс

Олександр Чалий, який є колишнім першим заступником керівника Міністерства закордонних справ України, екс-посол української держави в США пояснив, чому українська влада нібито сама фактично відмовилася від міста Севастополя. В ефірі телевізійного каналу «Наш» український дипломат назвав Україну «останнім яблуком розбрату» в холодній війні, передають Патріоти України.

Згідно з його словами, СРСР і Сполучені Штати Америки були «не готові визнати певний статус безпеки» республіки. Цитата з заяви Чалого: «У Будапештському меморандумі була спроба, однак тут ми винні, ми самостійно відійшли від цієї певної колективної домовленості на рахунок статусу України».

Екс-посол додав, що іншим документом, який втратив силу з ініціативи Києва, є Угода про статус і умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України. Він також пояснив, мовляв, Київ забув, що цей договір мав статтю, в якій обидві сторони погоджувалися, що вони не братимуть участі в оборонних або інших союзах, які спрямовані один проти одного. В Україні, згідно зі словами дипломата, відчували, що такий договір обмежував можливість в плані вступу в НАТО. Згідно зі словами дипломата, дуже погано, що Україна відмовилася від такої угоди. «Це був єдиний документ, яким Севастополь визнавався частиною української території, так як при передачі Криму Севастополь мав би окремий адміністративний статус», - підсумував він.

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...