Україна домовляється про дві системи Patriot, - Дмитро Кулеба

Україна на сьогоднійшній день веде активні переговори стосовно двох батарей Patriot та однієї Samp-T. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час ефіру телемарафону "Єдині новини", передають Патріоти України.

"Всі батареї Patriot зрештою залежать від рішення США, бо це американська система. Ми достеменно знаємо, де і що знаходиться. Зараз йдуть активні переговори про дві батареї Patriot та одну батарею SAMP-T", - зазначив урядовець.

За його словами, якби тепер була готовність країн, які мають ці системи, передати їх Україні, то це було б "питанням тижнів".

РФ може затягнути війну на роки: Мусієнко пояснив, чому заговорили про замороження конфлікту

четвер, 16 травень 2024, 15:56

Російські окупаційні війська намагатимуться затягувати війну, щоб примусити Україну піти на замороження конфлікту, сказав військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону. "Такі умови влаштовують...

"На Калінінград уже попрямували перші пакети з окупантами":: Експерт розповів про ситуацію на Харківщині

четвер, 16 травень 2024, 15:44

ійськовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан оцінив дії окупантів на Харківщині як "тактичне просочування", тобто коли малим групам вдається проходити між укріпленими районами противника. Про це він розповів "24 каналу"....