"Україна досягла прогресу": Байден оцінив успіхи ЗСУ в контрнаступі і попередив про "довгий шлях"

Президент США Джо Байден констатував, що Україна досягла значного прогресу у звільненні захоплених російськими окупантами територій. Однак, за його словами, поки незрозуміло, чи є це переломним моментом. До перемоги ще довгий шлях, попередив він. Про це пише Reuters, передають Патріоти України.

"Очевидно, що українці досягли значного прогресу. Але я думаю, що це буде довгий шлях", – озвучив глава США свою думку.

У відповіді на запитання, чи досягла Україна поворотного моменту у війні, Байден був більш стриманим в оцінках. "На це запитання немає відповіді. Важко сказати", – відреагував президент.

Зазначимо, лідер США вважає за краще не коментувати дії українських військ. Раніше на запитання журналістів, як він оцінює контрнаступ ЗСУ, американський лідер промовчав і показав лише великий палець вгору, натякнувши, що все йде успішно.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...