Україна дуже змінилася за сім років: Квасневський назвав головні досягнення та проблеми нашої держави

Колишній президент Польщі Александр Квасневський заявив, що за сім років, які минули після Революції Гідності, найбільшим здобутком України стало потужне громадянське суспільство, зазначають Патріоти України.

На думку політика, воно краще, ніж в інших пострадянських країнах, а його силу "можна навіть порівняти з польським".

Гадаю, найголовніше, чого ви досягли і що впливатиме позитивно на майбутнє України, – ви створили потужне громадянське суспільство,
– сказав експрезидент Польщі.

Інші досягнення України

  • Александр Квасневський зауважив, що бачить багатьох людей, які дуже активні, енергійні й думають правильно, прогресивно про все, що треба зробити у державі. Це одна з найголовніших переваг України.
  • Другою перевагою він назвав великий потенціал нашої країни.

Не тільки стратегічний, як географічне положення, але також є багато можливостей, щоб розвивати економіку, виготовляти різну продукцію. Ви вже зробили багато потрібних реформ, і це також важливо відзначити, – продовжив політик.

В Україні є також проблеми

Що ж до проблем, то найголовнішим викликом для стратегічних цілей України ексглава польської держави назвав відсутність політичного консенсусу.

Ще однією проблемою він назвав питання професіоналізму Кабінетів міністрів у нашій країні, а третьою і головною – загрозу зі сторони Росії.

Я не думаю, що можна швидко знайти вихід із цього конф­лікту. Такий конфлікт, гарячий чи заморожений, для Путіна не проб­лема, він буде використовувати його, щоб гальмувати ваш розвиток,
– додав Александр Квасневський.

"Але Україна дуже змінилася. І я абсолютно впевнений, що прийде той день, коли питання її членства в Європейському Союзі постане дуже серйозно", – підсумував колишній президент Польщі.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...