Україна формує флот за межами Азово-Чорноморського регіону: У ЗСУ розкрили деталі

Україна продовжує розбудовувати флот за межами Азово-Чорноморського регіону, наприклад, у Великій Британії. Про це розповів речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Навчання відбуваються за місцем розташування кораблів. Це дозволяє безпечно підготувати наші екіпажі і одразу пройти навчання у наших партнерів», – заявив він.

Він наголосив, що Україна не є країною без флоту.

«Колись так вважали наші противники, це було їхньою великою помилкою. Розбудова флоту – це завжди довготривалий і складний процес, особливо коли під час цієї розбудови треба переходити на інші системи озброєння, інші кораблі країн НАТО. Це нова для нас система корабельної служби», – пояснив речник.

Він додав, що такі складні системи, як кораблі, опановуються досить довго.

«І переозброєння кораблів відбувається так само довго, тому що корабель – це найскладніша збройна система у будь-якій армії світу. Екіпаж корабля – це кілька десятків, інколи сотень, людей, які мають працювати як єдиний механізм», – резюмував він.

Через два дні після серії терактів в Дагестані: У Махачкалі знову стрілянина

середа, 26 червень 2024, 0:05

У столиці Дагестану Махачкалі увечері у вівторок, 25 червня, знову відбулася стрілянина. За даними місцевих ЗМІ, по російських силовиках у місті знову відкривали вогонь. . Відео зі стріляниною в місті публікують російські пабліки. . Telegram-канал Sh...

З російського полону повернулися 90 українських воїнів - Зеленський

вівторок, 25 червень 2024, 23:38

В Україну з російського полону повернулися 90 захисників. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram у вівторок, 25 червня. . "Вдома - це не просто слова. Вдома - це Україна. Сьогодні ще 90 наших людей повернулися додому з російського ...