Україна готова була платити за озброєння, яке потрібне для перемоги: Корнійчук про провал перемовин з Ізраїлем

Надзвичайний та повноважний посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що вся військово-технічна допомога цієї країни нашій державі у війні проти РФ звелася до двох невеликих траншів. Перший – постачання тисячі касок і бронежилетів синього кольору для правоохоронців у травні, і другий, такого ж розміру, напередодні візиту президента США Джо Байдена до Ізраїлю, передають Патріоти України.

Про це Корнійчук сказав в інтерв’ю ізраїльському російськомовному "Лучшему радио". Він зазначив, що йшлося не про кредити, а про безоплатну допомогу.

"Ми, звичайно ж, за неї дуже вдячні, але я неодноразово говорив про те, що Україна готова платити за те, що нам дійсно необхідно. А нам потрібна зброя у війну. Нам у цій війні треба перемогти, найважливіше для нас – це перемога, якщо її не станеться, Україна перестане існувати", – сказав дипломат.

Він розповів: якщо Ізраїль не має можливості дати Україні зброю для протистояння окупантам, він просив надати ЗСУ саме захисне озброєння, яке дозволило б зберегти людські життя. Зокрема, йшлося про засоби протиповітряної оборони.

"Але цього нічого не було. Щодо кредиту – нагадаю, що на початку червня прем'єр-міністр України Шмигаль звернувся до прем'єра Ізраїлю з проханням надати міжурядовий кредит на суму пів мільярда доларів... Ми про цей запит мовчали, витік пішов із ізраїльського боку через півтора місяця. Далі нас "футболили" по відомствах, але в результаті жодної відповіді ми так і не отримали", – повідомив посол.

За його словами, йому так і не вдалося зустрітися із міністром фінансів Ізраїлю. При цьому в Єрусалимі кажуть, що процедура надання такого кредиту нібито є надто складною, хоча близько 30 країн уже успішно це зробили.

Як вважає Євген Корнійчук, небажання Ізраїлю давати Україні кредит – це, найімовірніше, політичне питання. Водночас він подякував Єрусалиму та ізраїльському народу за гуманітарну допомогу, яку вони надають українцям.

"Вік - це єдине, що нас об'єднує": Байден дотепно висміяв Трампа

неділя, 28 квітень 2024, 13:52

Президент США Джо Байден на вечері Асоціації кореспондентів Білого дому розкритикував колишнього президента Трампа, проти якого він збирається провести матч-реванш у день виборів цієї осені. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. "Вік ...

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...